Semester ombord på segelbåten

sail boat

Funderar ni att använda er sommarsemester ombord på er segelbåt i sommar? Ett helt modigt beslut då ett vara ombord på en segelbåt under en längre period kan vara helt fantastiskt och man kan utsätta sig för saker som man kanske inte vanligtvis gör, umgås med varandra.

Ska man vara ute en längre period kan det vara bra att förbereda sig innan, nu är det ju inte fråga om någon världsomsegling utan kanske 4 till 5 veckor det är frågan om. Det är dock viktigt att allt planeras kanske inte in i minsta detalj men en färdplan kan ju vara bra att lägga så man vet vilka hamnar man kan lägga till vid.

Börja i god tid att planera och fundera på vilka aktiviteter som ska kunna göras ombord om vädret inte tillåter något annat än att befinna sig nere i sin segelbåt. Ta med allehanda spel och se till att det finns surfpott för hela resan då online spel kan vara något att sysselsätta sig med under resans gång.

Ska trippen ske i Svenska farvatten så fungerar det oftast bra att handla mat och förnödenheter under resans gång, det behövs inte bunkras allt för mycket. Det kan dock vara bra att göra en matsedel som fungerar ombord på skutan och som alla gemensamt kan acceptera.

Publicerat i Tips. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.