Segla till Finland

shutterstock_248793802

När du tittar på kartan kanske det känns aningen långt att segla till just Finland – men faktum är att det är mer tillgängligt än man skulle kunna tro.

Vi får i det här fallet inte glömma att Ålands hav ligger rätt bra till när man vill segla över från Sverige. Här blåser det dessutom mindre än vad du får uppleva vid den svenska kusten, vilket du kan tacka den milda sjöbrisen för. Är du en aning osäker när det kommer till själva navigeringen är det bara att se var Finlandsfärjorna åker. De flesta lägger till vid Mariehamn innan de åker vidare till Helsingfors.

Något som är värt att komma ihåg inför din stundande segling är att 2005 så infördes en lag i Finland som totalförbjuder toalettutsläpp från båttoaletter. Samma lag introducerades även i Sverige under april 2015. Böter ligger på 60 euro om du skulle bli ertappad med att tömma olagligt.

På finskt vatten kräver man att alla som vistas på en båt ska ha tillgång till en flytväst. Vad gäller flaggor så ska svenskar som seglar i finska vatten ha den finska flaggan hissad i styrbords vantspridare, medan det är den åländska flaggan som gäller på Åland.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.