Segla i USA

464327-san-francisco-panorama

Segling är kanske inte det första man kommer att tänka på när det gäller en resa till USA – men när ett land har kuster längs med Atlanten, Stilla Havet och Mexikanska golfen, skulle det vara synd att gå miste om en seglingstur i detta fantastiska land. Det finns dessutom gott om företag som erbjuder specifika seglingspaket runt om i landet.

Från Maine ända till Florida sträcker sig den milslånga ostkusten. Utmed denna sträcka myllrar det av kanaler, floder och flodmynningar som bara väntar på att bli upptäckta. För den som vill komma bort från Atlanten en stund och segla på lugnare vatten är det rätt enkelt att ta sig till en flod och ändå ha nära till havet.

D mest populära seglingsområdena hittar man dock längs med västkusten. Speciellt i det nordvästra Stillahavsområdet. San Juan är ett skärgårdsområde där du under lugn takt kan välja mellan 170 öar att utforska. Viltreservat och marinaparker finns att besöka på några av öarna.

Har du siktet inställt på San Francisco får du inte missa Kanalöarna, där man kan segla under bra väderförhållanden så gott som hela året runt. En av de mer välbesökta kanalöarna är Catalina, vilket är lätt att förstå då ön har en romantisk och naturskön miljö.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.