Segla i Sverige

shutterstock_289119053

Att segla runt i Sverige är ett perfekt sätt att upptäcka nya platser i en lugnare takt. Du behöver inte heller ha en egen segelbåt för att förverkliga din dröm, utan det finns flera företag som hyr ut segelbåtar runt om i landet. Så varför inte ge dig i kast och uppleva det bästa som finns i sommar-Sverige?

Tusentals öar i våra härliga skärgårdsvatten väntar på ditt besök. Göteborg och Stockholm är till exempel bra utgångspunkter för din sommarsegling. Härifrån kan du segla ut till Öland och ta del av den rika vikingahistorien som landskapet är så känt för. Det här är även ett bra område för den som är matintresserad. Som bekant är västkusten välrenommerad för sin sina skaldjur; hummer och räkor.

På Gotland kan du transporteras tillbaka till medeltiden i välbevarade Visby eller varför inte ta dig ännu längre bort till Åland? Varje område du seglar till har sin unika charm och specialitet att bjuda på.

I Sverige är segelsäsongen igång under juli till september månad. När mörkret infinner sig endast under 3 timmar på vissa håll i landet (under högsommaren) kan du nästan navigera i konstant dagsljus. Oavsett om du seglar från norr, söder, öst eller väst.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.