Segla i medelhavet

2177446-sailing-in-greece-exploring-islands

Hur många är det egentligen som inte drömmer om att segla några veckor i Medelhavet? Det här är en dröm som kan gå i uppfyllelse även för dig som inte har någon båt. Det finns ett stort utbud av företag som hyr ut båtar, både med eller utan skeppare. Grekland, Kroatien och Turkiet är tre länder där det blivit väldigt populärt att segla.

Grekland

Det här var ett av de första länderna i Medelhavsområdet som hade stor framgång med chartersegling. Därmed kan du i landet ta del av segling som kommer i olika svårighetsgrader. Joniska havet är perfekt för den som vill njuta av lugnare vatten, medan Tolvöarna nära Rhodos passar den mer äventyrslystne seglaren.

Kroatien

Under de senaste åren har Kroatien blivit ett eftertraktat turistmål tack vare sin fängslande natur och relativt billiga hotell- och flygpriser. Väljer du staden Split som utgångspunkt kan du ta dig ut till Dalmatiens skärgård och därefter segla vidare till nationalparken Kornati som är känd för sina orörda öar.

Turkiet

Till sin fördel har Turkiet en lång seglingssäsong som varar långt inpå hösten. Det kan vara värt att åka dit när det är lågsäsong och slippa turistmassorna. Göcek är en perfekt utgångspunkt för dig som vill segla runt i Fethiye-buktens natursköna hamnar.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.