Packning inför seglingen

När man ska få åka ut med segelbåten så måste man först packa. Man ska trots allt ut på öppet hav och civilisationen känns plötsligt väldigt långt borta. 

Packa med proviant för några fler dagar än du tänker vara ute. Ifall något skulle hända så har du och passagerna mat medan ni väntar på räddning.Alla ytterkläder ska skapa stark kontrast mot havet ifall man faller överbord. Satsa på orange och gula regnkläder samt flytvästar.

I klädväg är det också viktigt att kläderna är lätta att röra sig och inte för tunna. Tunna kläder håller ingen värme om man ramlar överbord. Om du inte redan har ska du köpa riktiga seglarstövlar som håller borta vätan samt skapar bra fäste på däck.

Om du ska vara ute länge och åka långt behöver du även har med försäkringsbevis och passet. Och man ska aldrig glömma kompetensbeviset!

I och med att man ska vara på sjön måste man gå att kontakta. Se över all utrustning på båten och försäkra dig om att allt fungerar som det ska. Det är också bra att ha ett vattentätt fodral till mobilen så telefonen inte får vattenskador. Köp gärna en smart band också så telefonen kan hänga runt halsen, under jackan, när den inte används. Då är chansen mindre att man stöter i något och den spricker.

Nödvändiga saker som sovsäck, tvätt- och duschartiklar, ficklampa, solskydd och myggmedel ska få ta prioritering i resväskan. Har du en mindre segelbåt så kan det vara svårt att få med sig allt som man vill. Packa allt nödvändigheterna först. Sedan kan du börja packa med extrasaker såsom böcker, musikspelare, extrakuddar och så vidare. Packa i en mjuk väska så är den lättare att stuva undan.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.