Köpa segelbåt

shutterstock_139346060

Att köpa en segelbåt är en av de största utgifterna man kan betala som konsument. Priserna skiljer sig oftast en hel del från en båt till en annan, främst vad gäller båttyp och hur mycket service man vill ha.

Läs på och jämför

Som med vilket storköp som helst lönar det sig alltid att börja söka information på internet. Det finns även båttidningar du kan läsa för att ta del av tips och de senaste nyheterna. Ta gärna råd av en kunnig båtägare. Gärna en person som har en sådan båt som du är intresserad av.
Att gå på båtmässa är ett perfekt tillfälle till att jämföra olika båtmodeller med varandra i deras naturliga storlek.

Ny eller gammal?

Ska det bli nytt eller begagnat? Här ser vi självklart likheterna med ett bilköp. En begagnad båt som köps av en båthandlare medför att du har ett grundskydd i form av konsumentköplagen. Glöm inte heller att kolla upp båtens andrahandsvärde. En efterfrågad serietillverkad båt är i vanliga fall ett bättre köp än en segelbåt som inte är lika vanligt förekommande.

Fräscha upp minnet

Känner du att du är lite rostig när det kommer till navigation? Anmäl dig då till en navigationskurs. Efter avslutad kurs kommer du att känna dig säker och väl förbered inför den första segelturen med den nya båten.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.