Gå en seglarkurs

shutterstock_122465005

Under sommarmånaderna är det ett perfekt tillfälle att lära sig att segla genom att gå en seglarkurs. Det finns ett brett utbud av kurser att välja mellan, en av dem är kursen Seglarintyg som även ger dig ett certifikat. Kursen har delats upp i tre olika nivåer.

Seglarintyg 1

Det här är grundkursen för den som inte seglat tidigare eller har väldigt lite kunskap om segling. Förutom ett förkunskapskrav på att du ska kunna simma minst 200 meter finns det inga andra krav. Kursledaren kommer att bland annat gå igenom teori och hissning av segel. När du väl är färdig med denna grundkurs ska du kunna hantera en mindre segelbåt under goda väderförhållanden.

Seglarintyg 2

Fortsättningskursen passar den person som tidigare gått grundkursen eller har tillämpat sig grundkunskaperna på ett annat sätt. Fokus ligger på säkerhet och när du väl kommit till slutet av kursen ska du kunna segla i växlande väderförhållanden.

Seglarintyg 3

I denna avancerade kurs fokuserar man på att lära ut kunskaper gällande båtsäkerhet. Du får chans till att utveckla din teknik vidare. Spinnakersegling, segel- och riggtrimning är andra moment som ingår. Att segla i mörker och dåliga väderförhållanden är också en del av kursen.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.