Ett hem för segling

hus-nara-vattnet

Segling är för många inte bara en hobby utan en hel livsstil. Allt från klädsel och inredning till var man bor kan enkelt ta inspiration av livet på sjön.

Sjö eller havsnära tomt

Det kanske mest självklara alternativet är att bosätta sig i en sjö eller havsnära bostad, speciellt en med egen brygga. Även om ett hus vid havet ger direkt tillgång till världshaven så ger även en insjö möjlighet till segling, om än på mindre nivå. Undantag till detta är kanske Sveriges två största sjöar som är stora nog för även större båtar. Tack vare deras kanalförbindelser så är de även anslutna till haven och det går där än idag kommersiell trafik.

Vill man hitta en vattennära tomt så finns det som tur var idag tjänster online som låter dig snabbt och enkelt leta bland alla de fastighetsannonser som finns ute. Allt man behöver göra är att fylla i var man vill bo och sedan i hur stort område runt omkring man vill söka. Efter det får man fram en lista med de mest passande populära alternativen.

Segelsimulering

Har man inte turen att bo nära vattnet men ändå vill kunna segla med utgång från hemmet så finns det som tur var simulatorer som kan leverera upplevelsen. Alternativen är många och alla har en egen vinkel som kan locka en speciell typ av seglare. Sail X är en av de större alternativen med fokus på utbildning och tävling. Tjänsten finns med flera olika abonnemang i olika prisklasser för att kunna erbjuda alla något som passar just deras behov.

För den som hellre vill uppleva friheten på världshaven så kanske Sailaway.world är ett alternativ att hålla koll på. Projektet har än så länge inte ens nått beta-fasen men visar redan på stor potential tack vare bilderna från spelet med dess stora öppna vyer. Världen skall vara designad baserad på äkta satellitdata för att vara så verklighetstrogen som möjligt. I spelet får man även uppleva seglingens mörka sida med hjälp av verklighetstrogen vädersimulering som kan göra seglingen till en riktig utmaning.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.