En långseglingsresa

11215257-pa-vag

Det finns många ursäkter. Min partner vill inte åka. Jag kan inte lämna mitt jobb under så lång tid. Vi har inte tillräckligt med pengar, och så vidare. Det är olika anledningar, men fortfarande kan de ses som olika former av ursäkter när man frågar sig själv varför man inte ännu dragit iväg på den där långseglingen som man alltid drömt om.

Det finns en del familjer som förverkligat sin dröm att ge sig ut på en långsegling. En resa som i många fall varat under flera år och med barn på kuppen. Att segla från en plats till en annan medför stor frihet. Du kan välja precis hur länge du vill stanna på en plats och behöver inte ta hänsyn till några flygtider eller tågtider som behöver passas.

Stor framförhållning vad gäller planering och budget är oftast vad som avgör hur lyckad din långsegling blir. Lev sparsamt. I stället för att betala för en båtplats kan du ankra dig ute på en ankarplats. Kan du dessutom fiska kommer det att komma väl tillhands när du befinner dig vid fiskrika vattendrag. Välj hellre lokala marknader än supermarknader när du väl handlar mat. Källor och hav kan du använda dig av för att tvätta både dig själv och dina kläder.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.