Dags att lägga i segelbåten

Nu då det är full fart på småbåtsvarvet det är det samtidigt dags att plocka fram utrustningslistan du gjorde i höstas. När din segelbåt väl ska i sjön måste du ha din utrustning färdig. På samma sätt som då du ska på semester har du kanske en lista på nödvändig utrustning, ta en titt här.

Ankare och fendrar

För att skydda båten i hamnen så bor du har tillräckligt med fendrar för att inte få fula skrapmärken. Samma sak gäller ankare, även om du inte tänker ankra i naturhamn kan du vissa tillfällen behöva ett ankare om motorn har gett upp. Du kan visserligen få hjälp av någon sjöräddningsorganisation. Du behöver sannolikt ändå ankaret medan du väntar.

Om oturen är framme

Sjön är oberäknelig, det händer olyckor som är svåra att förutse. En båtägare som är smart förutser dock att saker kan hända. Han gör därför på samma sätt som med sin bil, han tecknar en försäkring. De flesta försäkringsbolag ger dessutom en rabatt om du samlar flera försäkringar hos samma försäkringsgivare. Varför inte då försäkra både bil och båt på samma ställe. En båtförsäkring är nödvändig då du kan bli obegränsat skadeståndsskyldig om du orsakar en olycka.

Publicerat i Tips. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.