Bo i segelbåt

shutterstock_77621521

Att bo på en segelbåt är nog något som många seglare gått och drömt om någon gång. Vare sig det handlar om en vecka eller hela sommaren. Nedan kan du ta del av några för- och nackdelar med att bo på en segelbåt.

Är det inte kallt? Detta är nog en vanlig fråga många ställer sig när det kommer till att bo på en segelbåt under vintern. Många båtar är dock nu för tiden utrustade med elvärme och vissa har till och med en vedkamin som räcker för att hålla värmen. Det är dock inte alltid det blir särskilt billigt. Är det till exempel 50 kvadratmeter som ska värmas upp blir det som att betala för el i en mindre villa.

På det stora hela så lever de flesta båtägare dock billigare än vad de gjorde när de bodde i lägenhet eller villa. Du slipper till exempel betala fastighetsskatt och VAA-avgifter. Att hyra en båtplats är betydligt billigare än en vanlig hyra för en lägenhet. Utöver det tillkommer kostnader som el, försäkring och underhållskostnader.

Underhållet av en segelbåt påminner lite om att bo i ett hus. Det finns alltid något som behöver fixas och det kan lätt bli till en heltidssysselsättning. Det är dock väl värt det när man närsomhelst kan bestämma sig för att segla vidare till nästa destination och den ständiga havsutsikten får man inte heller glömma.

Publicerat i Mer om segling. Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Både kommentarer och trackbacks är för närvarande avstängda.

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.